אם אתם אוהבים צ’ורוס - אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים - שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות 

 

מצרכים להכנת צ'ורוס

לבצק צ'ורוס

240 מ"ל / כוס מים

100 גרם חמאה

3 כפות סוכר לבן

1/4 כפית מלח דק

150 גרם / כוס קמח לבן

L 4 ביצים

 

 סיר עם שמן עמור לטיגון

לציפוי- סוכר קינמון או סוכר רגיל

 

אופן הכנה

1.      בצק צ’ורוס: בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.

2.      מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.

3.      מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.

4.      מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.

5.      על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

6.      טיגון צ’ורוס: מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ ומזלפים צ’ורוס לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

7.      מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מיד.

 

 

קרדיט לקארין גורן!!!!

טואול בניית אתרי אינטרנט